Antagning, upprop och registering

När du får första antagningsbeskedet måste du svara om du vill behålla din studieplats. Läs mer på antagning.se. Våra grundkurser och kandidatprogram har obligatoriska upprop. Oavsett vilket kurs du ska läsa måste du även registrera dig.

Läs mer: Antagning och registrering
 

Kursinformation, schema och litteratur

När du blivit antagen är det viktigt att du så snabbt som möjligt kommer igång med studierna. Vi rekomenderar att du noggrant läser igenom den information som finns på hemsidan om din kurs. På kurssidorna hittar du länk till schema för terminen, litteraturlistor, med mera. Bekanta dig med kurslitteraturen redan innan du har din första föreläsning.

Läs mer: Kurssidor, Kursplan, schema och litteratur
 

 

Om filosofistudier på universitet

Oavsett om du ska läsa något av våra program, en grundkurs eller en deltidskurs på kvällstid, så är det en god idé att sätta dig in i lite mer vad det innebär att läsa filosofi på universitetsnivå. Filosofistudier karaktäriseras både av de frågor som studeras och de färdigheter som tränas.

Läs mer: Varför läsa filosofi? Detta är filosofi
 

Praktiska frågor

När terminen närmar sig kommer du säkert ha flera frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss. Läs även informationen här på hemsidan. På universitetets sida Ny student finns information om hur du aktiverar ditt universitetskonto, kårföreningar, hur du hittar hit, tips om studieteknik, med mera.

Läs mer: Ny student

Välkommen till Filosofiska institutionen!