Utbildning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Filosofiska institutionen
  4. Utbildning

Aktuellt

utbildning student skrivning

Föreläsning: Att skriva på universitetet

Hur ser vetenskaplig text ut? Vad förväntas av dig i dina texter? Den 20 februari kl 14 ger Studie- och språkverkstaden en introduktionsföreläsning om akademiskt skrivande. Föreläsningen riktas till dig som är student på SU och vill ha en genomgång av vad och hur man skriver på universitetet.

Alumniundersökningen

Kartläggning tidigare studenter

För att kartlägga var våra studenter tar vägen efter utbildningen utfördes en enkätundersökning under 2016. Den riktades till alla som avslutat kandidatkursen i praktisk filosofi eller teoretisk filosofi mellan 1990 och 2015.

LFM logo

Nytt program i logik, filosofi och matematik

I ett nytt, unikt och speciallanpassat kandidatprogram ges studenter möjlighet att kombinera studier på både filosofiska och matematiska institutionerna.

Om filosofistudier

Livsstil foto

Varför läsa filosofi?

Vem studerar filosofi? Vad kan man få ut av att läsa filosofi? Här ger vi några korta svar till dessa frågor. Filosofistudier karaktäriseras både av de frågor som studeras och de färdigheter som tränas.

livsstil studenter studera

Praktisk filosofi eller teoretisk filosofi?

Vid filosofiska institutionen ges undervisning i två ämnen: praktisk filosofi och teoretisk filosofi. Båda dessa ämnen är mycket rika och breda. Här följer en kort introduktion till de två ämnena.

Studera foto

Om studierna

Hur är det att studera hos oss på Filosofiska institutionen vid Stockholms universitet? Inom filosofi behandlas de stora frågorna: om verklighetens natur, om grunderna för vårt tänkande och om det goda livet. Men som filosofistudent ställs du också inför frågor av mer praktisk natur, såsom "Var äger föreläsningen rum?", "Hur går tentamen till?" eller "Hur gör jag för att registrera mig?" Förutom information om våra kurser hittar du här en hel del matnyttigt av mer studieadministrativ karaktär.

SISU: utbildningskatalogen

Till utbildningskatalogen

Studentkontakt

Expedition
E-post: info@philosophy.su.se
Telefon: 08-16 34 14
Rum: D 784
Telefon- och besökstider:
Måndag 9.45–12.00 och 12.45–15.00
Onsdag 9.45–12.00 och 12.45–15.00

Studentexpeditionen är stängd måndag 9/12. Vi har öppet vecka 51 men stänger sedan över helgerna och öppnar på nytt måndag 9/1. God jul och Gott nytt år!

Kandidatprogram

Nytt: Logik, filosofi och matematik
FEP puff 251
Filosofi och lingvistik 251
Graduate conference puff
Veckans schema (251x66)
SI-möten puff (251 px)
Vad gör våra studenter efter studierna?