Utbildning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Filosofiska institutionen
  4. Utbildning

Nyheter

vespa

Viktig information från Stockholms universitets studentkår

Studentkårens presidium presenterar verksamheten med inhopp från några av universitetets fakultetsföreningar.

campus

Riktlinjer inför höstterminens undervisning

Under höstterminen 2020 kommer viss undervisning erbjudas på Campus, men fysisk närvaro på Campus är inte obligatorisk. Denna riktlinje gäller tills vidare.

bleu

Filosofiska institutionen undervisar på distans

Som en följd av Folkhälsomyndighetens och Regeringens direktiv har Filosofiska institutionen gått över till distansutbildning. För mer information: Studera, undervisa och arbeta på distans

Filosofivideo

Filosofivideon

Vad handlar filosofi om? Hur bedrivs filosofi? Här har vi lagt ut smakprov på filosofiska frågeställningar presenterade av medarbetare på Filosofiska instititionen.

FEP

Stockholm PPE Society

Stockholm PPE Society är en studentförening för de som studerar kandidatprogrammet i filosofi, politik och ekonomi på Stockholms Universitetet.

Stockholm PPE Societys ordförande Ella Flintberg klipper bandet för föreningen.
Foto: Per Larsson

Ny studentförening vid prestigeutbildning

Stockholms universitet var först i Sverige med en sammanhållen utbildning i filosofi, ekonomi och politik. Nu finns även en förening för studenterna på utbildningen.

team work

"Philosophy is a Great Major"

I en alltmer komplex omvärld tycks filosofistudier bli mer eftertraktat på arbetsmarknaden. En amerikansk sida har samlat uppgifter om karriärutsikterna för de som tagit sin major i filosofi. Läs även vår egen sida om nyttan av filosofistudier.

Alumniundersökningen

Kartläggning tidigare studenter

För att kartlägga var våra studenter tar vägen efter utbildningen utfördes en enkätundersökning under 2016. Den riktades till alla som avslutat kandidatkursen i praktisk filosofi eller teoretisk filosofi mellan 1990 och 2015.

Om filosofistudier

Livsstil foto

Varför läsa filosofi?

Vem studerar filosofi? Vad kan man få ut av att läsa filosofi? Här ger vi några korta svar till dessa frågor. Filosofistudier karaktäriseras både av de frågor som studeras och de färdigheter som tränas.

livsstil studenter studera

Praktisk filosofi eller teoretisk filosofi?

Vid filosofiska institutionen ges undervisning i två ämnen: praktisk filosofi och teoretisk filosofi. Båda dessa ämnen är mycket rika och breda. Här följer en kort introduktion till de två ämnena.

Studera foto

Om studierna

Hur är det att studera hos oss på Filosofiska institutionen vid Stockholms universitet? Inom filosofi behandlas de stora frågorna: om verklighetens natur, om grunderna för vårt tänkande och om det goda livet. Men som filosofistudent ställs du också inför frågor av mer praktisk natur, såsom "Var äger föreläsningen rum?", "Hur går tentamen till?" eller "Hur gör jag för att registrera mig?" Förutom information om våra kurser hittar du här en hel del matnyttigt av mer studieadministrativ karaktär.

SISU: utbildningskatalogen

Till utbildningskatalogen

Studentkontakt

Expedition
E-post: info@philosophy.su.se
Telefon: 08-16 34 14
Rum: D 784
Telefon- och besökstider:
Expeditionen tillsvidare stängd.

Frågor besvaras på e-postadress ovan eller på telefonnummer ovan.

OBS! Telefonen stängd 1 juli–9 augusti.

Kandidatprogram

Nytt: Logik, filosofi och matematik
FEP puff 251
Filosofi och lingvistik 251
Puff Research ethics for Human Science 251
Veckans schema (251x66)
SI-möten puff (251 px)
Vad gör våra studenter efter studierna?