Press och media

Press & media

Vänligen fyll i formuläret nedan

Kontakta redaktör

Sommar foto

Filosofiska institutionen
Universitetsvägen 10 D,
Frescati, Stockholm

Filosofiska institutionen
SE - 106 91, Stockholm

Fakturaadress
ref 102

Sociala medier: @filosofiska

• Att göra gott bättre 2019-11-21 Vi skänker mycket pengar till välgörenhet, men hur genomtänkta är vi egentligen? Effektiv altruism är en rörelse som vill att vi skänker till välgörenhet på ett effektivt sätt. Hur då? Erik Angner reder ut.
  • Erik Angner om tid och tillit 2019-10-29 Varför blir personalens skilsmässor en viktig del av företagens bokslut? Hur ersätter uppmärksamhet pengar? När börjar vi betala med vår integritet, och hur?
  • Människoliv och kulturarv 2019-10-24 Hur ska vi värdera människoliv när kulturarv hotas? Är det alltid rätt att sätta människoliv före fornlämningar? Om en fientlig makt hotar ett kulturarv utan att hota människoliv, kan det ändå vara rätt att skydda kulturarvet på bekostnad av människoliv? William Bülow reder ut i Axess-TV.
  • Vem är du? Identitet, personlighet och populism 2019-10-17 Vilka vi är och varifrån vi kommer är en av vår tids mest brännande frågor. Se Kwame Anthony Appiah samtala om identitet, personlighet och populism med Åsa Wikforss och Merve Emre. Reducerad entré för studenter!