CLLAM

CLLAM-logo på löv

Centrum för logik, språkfilosofi och medvetandefilosofi

CLLAMs (Centre for Logic, Language, and Mind) ändamål är att främja forskning och internationellt forskningssamarbete inom områdena logik, språkfilosofi och medvetandefilosofi. Ett syfte är att Centret självt ska ingå som partner i internationella nätverk och delta som partner i nätverksprojekt inom dessa forskningsområden.

Centret ska också organisera konferenser, stöda nätverksaktiviteter för anknutna forskare och doktorander, samt i mån av tillgångar finansiera forskning inom dessa områden.

Centret är en enhet under Filosofiska institutionen vid Stockholms universitet. Det inrättades 2010 efter beslut av rektor Kåre Bremer.

Aktiviteter

Centret är redan från start partner i det Europeiska Nätverket PLM (Philosophy of Language and Mind), vars syfte är att främja forskning och etablera samarbete inom forskning och forksarutbildning inom språkfilosofi och medvetandefilosofi i Europa.

Centret organiserar också ett återkommande seminarium i logik-, språk- och medvetandefilosofi:

Föreståndare och styrelse

Förståndare i CLLAM är professor Peter Pagin (Stockholms universitet). För verksamheten ansvarar även styrelsen.

Getting here

Södra husen

Södra Huset

Frescati campus: Frescati map

Google maps: https://goo.gl/maps/ucfj7

It is easy to get here from central Stockholm.

• By Metro: the station "Universitetet" is on the red line, direction "Mörby Centrum".
  • By bus: routes 50, 540, 608 and 670 stop near campus.

Wheelchair accessibility