Vilken tröst finns inför döden? - thumb

Vilken tröst finns inför döden?

Torbjörn Tännsjö i samtal om döden ur ett filosofiskt perspektiv på Ersta Diakoni tillsammans med Dominik Terstriep och Lisa Sand.

Varför gör inte slaven uppror?

Hur kan förtryckande system fortgå även då de förtryckta utgör majoriteten? Niklas Olsson Yaouzis föreläser om sitt avhandlingsprojekt (från Forskardagarna 2013).

Gustaf om framtida generationer

Gustaf Arrhenius om framtida generationer

I samband med professorspromoveringen 2012 höll professor Gustaf Arrhenius ett föredrag om framtida generationer och vårt ansvar gentemot dem.

Om dödandets etik

Är det alltid fel att döda? Varför, i så fall? Frågan berör ämnen som abort, dödshjälp och självförsvar. Öppen föreläsning av professor Torbjörn Tännsjö.

Hur vet vi vad andra tänker?

Öppen föreläsning av professor Åsa Wikforss

Öppna föreläsningar

Varje deltar vi på universitetets Öppet hus-dag och vi erbjuder intresserade att lyssna på kortare "prova-på-föreläsningar". Här har vi spelat in två sådana föreläsningar: "Vad vet vi egentligen om oss själva" och "Gränsfall och gråzoner".

Vad är moral egentligen - thumb

Vad är moral egentligen?

Jonas Olson blir intervjuad i ett kort avsnitt (producerat av Stockholms universitet). Ämnet är meta-etik. Vad är det vi gör när vi använder moraliskt språk?